Meten is weten

Antwoord op enkele veelgestelde vragen

Uw auto kan door de wasstraat geen krassen krijgen. Wanneer de voorreinigende shampoo (inweek) zijn werk heeft gedaan (60-80 seconden), gaat de auto door een zogeheten ‘volumeboog’. Hier spuit ongeveer 300 liter water onder hogedruk de auto af, voordat de eerste textielborstel contact maakt met de auto. Ook ontdoet de hogedrukspuit de velgen en wielkasten helemaal van stof en/of zand. De borstels bestaan uit 100% textieldoeken die veel water absorberen, wat beschadigingen voorkomt. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse nylonborstels die totaal geen water absorberen.
Wanneer de eerste borstels de auto rondom helemaal hebben gewassen, volgt een hogedrukpendelaar. Deze zorgt ervoor dat het losgewassen vuil van de auto wordt gespoten. Daarna wast een tweede borstelsectie de auto nogmaals. De luchtdroger blaast tot slot de laatste waterdruppels van de auto.

Uw auto blijft langer schoon als u kiest voor een wasprogramma met wax. De auto krijgt dan een beschermlaag. De wax wordt op uw auto aangebracht, wat de lak beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf (UV-zonnestraling, regen, etc.). Daarnaast hechten insecten en uitwerpselen van vogels minder snel, waardoor deze bij een volgende wasbeurt gemakkelijker te verwijderen zijn.

Ja, een auto met zwaailicht kan door onze wasstraat. De auto (inclusief zwaailicht) moet niet hoger zijn dan 2.03 m.

Vogelpoep is heel slecht voor de lak van je auto. De zuren in de vogelpoep tasten de lak van je auto aan. Als vogelpoep te lang op een auto zit, kan dit permanente schade aan je lak veroorzaken. Als je permanente schade aan je autolak wil voorkomen, is het belangrijk om vogelpoep zo snel mogelijk te (laten) verwijderen.
 
Bij al onze wasprogramma’s wassen we je auto grondig voor. Daarbij verwijderen we zoveel mogelijk vogelpoep. De waxlaag die daarna in de wasstraat wordt aangebracht beschermt je autolak, waardoor vogelpoep beter te verwijderen is.

Zakelijke klanten kunnen eventueel ook op rekening bij ons de auto wassen. Informeer bij de medewerkers van de wasstraat naar de mogelijkheden.

De maximale doorrijhoogte bedraagt 2.20 meter.

Probeer het zelf uit, houdt je auto in topconditie!

Je houdt jouw auto en lak in topconditie door regelmatig je auto te laten wassen.

Openingstijden

Maandag 09:00 t/m 18:00 
Dinsdag 09:00 t/m 18:00 
Woensdag 09:00 t/m 18:00 
Donderdag 09:00 t/m 18:00 
Vrijdag 09:00 t/m 18:00 
Zaterdag 09:00 t/m 18:00 
Zondag 10:00 t/m 17:00